برگزاری کارگاه آموزشی فناوریهای نوین بینالمللی در مکانیزاسیون باغ و کارخانههای چایسازی
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده چای، در روز شنبه 21 مرداد 1402 (12 August, 2023)، در راستای بهرهگیری از دانش متخصصان خارجی، کارگاه آموزشی یک روزه با عنوان "فناوریهای نوین بینالمللی در مکانیزاسیون باغ و کارخانههای چایسازی" (New International Technologies in Mechanization of Tea Gardens & Factories) با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان چای کشور به صورت حضوری در محل سالن اجتماعات پژوهشکده چای و همچنین به صورت بر خط از کانال وبیناری پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی برگزار گردید.
در این کارگاه، معاون بهبود تولیدات گیاهی، روسای ادارت شهرستانهای چایخیز و کارشناسان سازمان چای کشور، مدیر اجرایی سندیکای کارخانجات چای شمال و هیئت همراه، جمعی از کارخانهداران، باغداران پیشرو و فعالان صنعت چای کشور، رییس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی گیلان و هیئت همراه، مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور، جمعی از اساتید دانشگاه گیلان و برخی از محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان حضور داشتند. در ابتدا با تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید برنامه آغاز شد. سپس آقای دکتر کهنه رییس پژوهشکده چای، ضمن خوشآمدگویی به سخنرانان و مهمانان گرامی، در مورد اهمیت موضوع بکارگیری فناوریهای نوین در چای مطالبی عنوان نمودند. سپس خانم دکتر رمزی به عنوان نماینده روابط بینالملل موسسه تحقیقات علوم باغبانی، ضمن خوشآمدگویی به زبان لاتین، نکاتی در مورد اهداف کارگاه بیان کردند. همچنین آقای دکتر مستعان مدیر دانش و اطلاعات موسسه تحقیقات علوم باغبانی، از طریق برخط ضمن تشکر از برگزاری چنین برنامههای آموزشی در پژوهشکده چای، به تداوم اینگونه کارگاهها تاکید داشتند.
در ادامه آقای کاگایاما (Jun Kageyama) مدیر شرکت مارکوپولو و نماینده شرکتهای TERADA و OCHIAI در خصوص سنسورهای تشخیص عطر و بو در دستگاههای چایسازی پلاس و مالش برگ سبز، مطالب جدیدی عنوان کردند. در ادامه آقایان گوها سومن و دارا کاسیک (Dhara Kousik & Guha Soumen) مدیران فنی شرکت GEM Machinery & Allied Industries به معرفی سیستم پلاس پیوسته که نیاز به نیروی کارگری کمتر نسبت به سیستم رایج دارد، پرداخته و اهمیت آن را در مراحل چایسازی بیان کردند. درپایان برنامه، سخنرانان به پرسشهای حاضرین پاسخ دادند.
پس از اتمام برنامه، مهمانان خارجی ضمن بازدید از خزانههای تکثیر نهال چای، راهکارهایی در خصوص بهبود روش تکثیر بیان کردند. قابل ذکر است این کارگاه مورد استقبال چشمگیر مخاطبان قرار گرفت.
