سه‌شنبه, 12 فروردين 1404
معرفی گروه

گروه فناوری و مدیریت تولید

وظایف گروه:

1- تدوین و انجام پروژه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی در حوزه فعالیت گروه در راستای اولویت‌ها و سیاست‌های تعیین شده به شرح ذیل:

  • تحقیقات در حوزه علوم خاک به مانند: بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک باغ‌های چای، مطالعه وضعیت تغذیه گیاه چای به ویژه عناصر کم مصرف، کنترل فرسایش خاک و اصلاح آن برای ارتقای کیفیت و کمیت محصول چای و سایر تحقیقات در این زمینه بر اساس شناخت مشکلات چای‌کاران و دریافت نیازهای تحقیقاتی بخش اجرا.
  • شناسایی و مطالعه آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز و سایر عوامل خسارت‌زا به محصول چای و هم‌چنین مطالعه شیوه‌های مدیریت مبارزه با آن‌ها به‌ویژه مدیریت مبارزه تلفیقی با بیماری نماتد مولد زخم ریشه‌ی چای (Pratylenchus loosi ) به‌عنوان مهم‌ترین عامل خسارت‌زای چای و سایر عوامل خسارت‌زا از جمله شپشک‌های آردآلود با تکیه بر راه‌کارهای زیستی مبارزه با آن‌ها.
  • مطالعه روش‌های مختلف مدیریت و برنامه‌ریزی آبیاری، مطالعه روش‌های افزایش بهره‌وری آب و کود، مدیریت کاهش اثرات خشک‌سالی، مطالعه تغییرات اقلیم و شرایط آب و هوایی بر عملکرد کمی و کیفی چای و استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور برای پیش‌بینی عملکرد، نیاز آبی، مدیریت‌های آبیاری گیاه چای.
  • بررسی و تعیین سطح مکانیزاسیون در مناطق مختلف چای‌کاری و انجام تحقیقات در خصوص بررسی مسائل و مشکلات ماشین‌ها و ادوات کشاورزی در کشت و تولید چای و هم‌چنین طراحی یا بهینه‌سازی آن‌ها.

2- همکاری با سایر گروه‌های پژوهشی پژوهشکده چای و سایر مؤسسات و مراکز تحقیقاتی سازمان از جمله؛ موسسه تحقیقات خاک و آب، موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی و ... در قالب کارهای تحقیقاتی مشترک.

3- انجام پروژه‌های خاص و سفارشی بخش‌های اجرایی چای و بخش خصوصی

4- همکاری با مراکز آموزشی و دانشگاهی در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های علمی و دانشجویی از جمله؛ پایان‌نامه‌های دانشجویی در مقاطع دکتری‌تخصصی و کارشناسی‌ارشد، کارآموزان، کارورزان و ....

5- ارایه و انتشار مقالات، دستورالعمل‌ها، نشریات علمی، فنی و ترویجی در حوزه فعالیت گروه

6- ارایه سخنرانی‌های علمی، آموزشی و ترویجی و همکاری در برگزاری کلاس‌های آموزشی

7- بازدید و ارزیابی طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی در دست اجرای مصوب گروه با هماهنگی معاونت پژوهش و فناوری پژوهشکده و سایر اعضای کارگروه تخصصی چای

8- برآورد و اعلام نیاز آموزشی اعضای هیات علمی، محققان و کارشناسان در گروه به منظور ارتقاء دانش فنی آنان

9- برگزاری گردهمایی، همایش، سمینار، هفته‌های انتقال یافته و روزهای مزرعه در جهت معرفی دستاوردهای گروه

10- شرکت در نمایشگاه‌ها، سمینارها، کنگره‌ها، همایش‌ها و سایر گردهمایی‌های علمی در جهت دست‌یابی به دانش روز

11- جمع‌آوری، مطالعه و ارزیابی مقدماتی گزارش‌های پژوهشی سالیانه و نهایی طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی در دست اجرا و خاتمه یافته گروه

12- برقراری ارتباط علمی با انجمن‌ها و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشورهای مهم چای‌خیز جهان به منظور تبادل اطلاعات علمی، انجام کارهای تحقیقاتی مشترک و به‌روز نمودن سطح دانش پژوهشگران گروه

13- برآورد، پیشنهاد و تامین لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز آزمایشگاه‌های گروه (تجهیز، نوسازی، خرید دستگاه و تهیه روش‌های انجام آزمایشات در آزمایشگاه‌ها)

14- تدوین و بررسی مقاله‌ها، نشریه‌ها و کتب مورد نیاز در حوزه تخصصی گروه پژوهشی فناوری و مدیریت تولید چای با هماهنگی معاونت پژوهش و فناوری و سایر اعضای شورای انتشارات پژوهشکده

15- انجام سایر امور مربوط و مرتبط محوله از سوی ریاست یا معاونت پژوهش و فناوری پژوهشکده

 

اعضاء هیات علمی:

1. دکتر احسان کهنه- دکتری‌تخصصی بیولوژی خاک- عضو هیات علمی (استادیار) (مدیر گروه)

2. دکتر علی سراجی- دکتری‌تخصصی بیماری‌شناسی گیاهی- عضو هیات علمی (استادیار)

3. دکتر احمد شیرین‌فکر- دکتری‌تخصصی شیمی و حاصل‌خیزی خاک- عضو هیات علمی (مربی)

4. دکتر سمر رمزی- دکتری‌تخصصی حشره‌شناسی کشاورزی- عضو هیات علمی (استادیار

5. مهندس کوروش مجدسلیمی- کارشناسی‌ارشد آبیاری و زهکشی - عضو هیات علمی (مربی)

محققان:

1. مهندس علی فاطمی‌چوکامی- کارشناسی‌ارشد خاکشناسی- محقق غیر هیات علمی

2. مهندس سیدبابک صلواتیان- کارشناسی‌ارشد مکانیزاسیون کشاورزی- محقق غیر هیات علمی

3. مهندس سیدتقی میرقاسمی-کارشناسی‌ارشد شناسایی و مبارزه با علف‌های هرز محقق غیر هیات علمی

توانمندی‌های گروه:

این گروه پژوهشی علاوه بر در اختیار داشتن عرصه‌ ایستگاه‌ها و پایگاه‌های تحقیقاتی؛ دارای سه آزمایشگاه تخصصی خاک و آب، گیاه‌پزشکی و آبیاری؛ یک کارگاه تخصصی در حوزه ماشین‌آلات و مکانیزاسیون بوده و از آرشیو نقشه‌ باغ‌های چای کشور بهره می‌برد. این گروه علاوه بر انجام وظایف پژوهشی حاکمیتی (انجام طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه خاک، تغدیه، آب، آفات، بیماری‌ها، علف‌های هرز، مکانیزاسیون و ماشین‌آلات تخصصی چای)؛ دارای قابلیت‌ها و توانمندی‌های فراوانی به‌شرح ذیل برای انجام خدمات علمی و پژوهشی است:

1- انجام تجزیه کامل خاک محصولات مختلف کشاورزی با اندازه‌گیری بسیاری از عناصر مهم غذایی

2- انجام تجزیه کامل گیاه در محصولات کشاورزی با اندازه‌گیری بسیاری از عناصر مهم غذایی

3- تجزیه شیمیایی آب آبیاری برای محصولات مختلف کشاورزی

4- شناسایی عوامل بیماری‌زا قارچی و نماتودی، آفات و علف‌های هرز محصولات کشاورزی

5- کشت و خالص‌سازی آزمایشگاهی عوامل بیماری‌زای قارچی محصولات کشاورزی

6- استخراج و تعیین میزان جمعیت نماتودهای انگل گیاهی در خاک و ریشه محصولات کشاورزی

7- ارزیابی اثر بخشی کودهای مختلف شیمیایی و زیستی در باغ‌های چای

8- ارزیابی اراضی کشاورزی به‌ویژه باغ‌های چای

9- مساحی و نقشه‌برداری باغ‌های چای کشور و ارایه نقشه باغ‌های چای

10- مشاوره و ارائه راه‌کارهای لازم برای مدیریت و برنامه‌ریزی آبیاری، روش‌های افزایش بهره‌وری آب و کود و کاهش اثرات خشکسالی در باغ‌های چای

11- تشخیص آلودگی باغ‌های چای به عوامل خسارت‌زا (آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز) چای به‌ویژه عامل کلیدی خسارت‌زای نماتود مولد زخم ریشه‌ی چای و ارائه راه‌کارهای مدیریت تلفیقی مبارزه با آن‌ها

12- طراحی و ارائه الگوی ساخت برخی از ماشین‌آلات تخصصی چای


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0