ژتتیک و بهنژادی
فناوری و مدیریت تولید
فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت
فعالیتهای علمی و تحقیقاتی
فعالیتهای اصلی بخشهای تحقیقاتی شامل بررسی اولیه، بحث و تبادل اطلاعات علمی و فنی در مورد طرحها و پروژههای ارایه شده توسط محققان و ارجاع آن جهت تائید نهایی به کمیته علمی - فنی مرکز است. این بخشها به منظور رسیدن به اهداف تحقیقاتی در زمینه های مختلف به شرح ذیل فعالیت مینمایند:
1. مطالعات گیاهشناسی، ژنتیک، اصلاح و فیزیولوژی چای با استفاده از روشهای بیومتری و تکنیکهای متداول و پیشرفته در بهنژادی چای. یکی از مهمترین پروژههای در دست اجرا، پروژه گزینش کلونی برای تولید ارقام اصلاح شده دارای خصوصیات مطلوب نظیر عملکرد بالا، کیفیت مناسب و مقاوم به تنش های زنده و غیر زنده و سپس معرفی به کشاورزان چایکار است.
2. بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک باغهای چای و نیز مطالعه وضعیت تغذیه گیاهی، کنترل فرسایش خاک و اصلاح آن برای ارتقای کیفیت و کمیت محصول چای
3. مطالعه و انجام فعالیتهای تحقیقاتی امور باغبانی مانند تکثیر، کشت نهال، هرس، برگچینی، واکاری و ریشهکنی بوتههای فرسوده و جایگزینی با ارقام اصلاح شده دارای کیفیت و کمیت مناسب
4. مطالعه روشهای مختلف آبیاری و اثرات آنها روی افزایش کمی و کیفی محصول و امکان توسعه آبیاری بارانی در باغهای چای
5. مطالعه و بررسی کیفیت بیوشیمیایی برگ سبز و چای سیاه، اندازهگیریهای صفات مرتبط با کیفیت برای انجام امور تحقیقاتی، مطالعه عوامل اثرگذار بر روی کیفیت چای سیاه در مراحل تولید و انجام کارهای تحقیقاتی در کارخانه آزمایشی در مقیاس کوچک برای تولید چای با روش های ارتدکس وC.T.C به کمک ماشین چایسازی مینیاتوری
6. مطالعه آفات، بیماریها و علفهای هرز و سایر عوامل خسارتزا به محصول و همچنین مطالعه روشهای کنترل آنها خصوصاً کنترل بیماری نماتد مولد زخم ریشه چای (Pratylenchus loosi)
7. مطالعه نظامهای بهرهبرداری و بررسی وضعیت اقتصادی کشت و صنعت چای در ایران
8. آموزش کشاورزان چایکار و پرسنل فنی کارخانهها به منظور رشد مطلوب کشت و صنعت چای، استفاده صحیح از کودهای شیمیایی، کنترل آفات، بیماریها و علفهای هرز، هرس، برگچینی، روشهای جدید کشاورزی برای افزایش کیفیت محصول
9. انتشار مجله علمی-فنی چای، نشریات فنی و ترویجی، خبرنامه و تهیه گزارشهای نهایی از طرحها و پروژههای تحقیقاتی